Pasta i Trädgården

En smakfull sommardag med pasta och lokala råvaror i trädgården
Välkommen hem till oss i Näs-Focksta, en bit utanför Uppsala, för en lunch utöver det vanliga där vi serverar pasta i trädgården. Vi öppnar upp vår hem för en avslappnad, men kärleksfull pastalunch – lagad från grunden med råvaror från trakten.
Vi serverar färsk hantverkspasta med enkla, genomtänkta smaker i en miljö där du får andas ut, njuta och ta tid på dig. Här samsas god mat med gröna omgivningar, fågelkvitter, samtal vid borden – och sommarkänslan är självklar.
Begränsat antal platser
Meny
Välj en av dagens pastarätter – 200 kr.
Pastan serveras med bröd och örtsmör, samt kaffe efteråt.
Pastan lagas för hand här hos oss – med kärlek, lokala råvaror och sommarkänsla.
Vi har inte alkoholtillstånd, så ta gärna med en egen flaska vin eller annat du tycker om att dricka till maten.
Panzerotti Cacio e Pere
Stora, runda raviolikuddar fyllda med päron och en krämig blandning av ricotta och Västerbottensost.
En klassisk smakkombination där det söta möter det salta på bästa vis.
Serveras med brynt smör, färsk salvia och ett stänk citron.
Sorrentinos – Ost och Skinka
En klassisk argentinsk fylld pasta, skapad i Buenos Aires av en italiensk familj från Sorrento – därav namnet. Våra sorrentinos är generöst fyllda med ricotta, mozzarella, Västerbottensost och kokt skinka, och serveras med en salsa fileto gjord på solmogna sommartomater och färsk basilika.
Sorrentinon har till och med en egen litterär hyllning: den argentinska författaren Virginia Higa har skrivit en roman – Los Sorrentinos – som berättar om denna älskade rätts ursprung och plats i den argentinska matkulturen. Boken finns översatt till svenska!

Vid dåligt väder
Evenemanget hålls utomhus, och vid dåligt väder kan vi behöva ställa in eller skjuta upp kvällen.
Boka din plats så hör vi av oss med uppdateringar vid eventuella förändringar.