Salviasmör

Den här är en superenkel sås som passar till de flesta pastasorter. Ingredienserna är bara två. Gissa vilka 😉
Nu kommer instruktionerna ihop med pastatillagningen – det går på nolltid!
Salvia ger så mycket glädje i denna superenkla sås! Testa den och berätta om du håller med mig!
Ingredienser (4P)
- ca 150 g smör (hur mycket beror på hur mycket sås du vill ha – justera efter smak!)
- En handfull salviablad
- Salt och peppar efter smak
- Pasta till 4 portioner
Gör så här
- Det här går fort, så du kan börja med att koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Smält smöret i en stekpanna eller en liten kastrull (om du föredrar mindre disk) på medelhög värme.
- Tillsätt salviabladen i det smälta smöret och låt dem vara i några minuter för att smaksätta smöret. Tillsätt också några skedar av pastavattnet för att förhindra att smöret bränns.
- Salta och peppra efter smak.
- Om du använder en stekpanna, koka pastan en minut mindre än anvisningen och lägg sedan över den i stekpannan tillsammans med salviasmöret. Rör om och låt pastan koka i ytterligare en minut så att den absorberar smakerna från såsen. Pastan kommer inte att överkokas i den smälta smöret, så du kan lämna den i lågvärme tills att alla sitter på bordet!
- Om du använder en kastrull, sila pastan och blanda med det salviasmöret innan servering.
Tips: Ju längre salviabladen får fräsa i smöret, desto mer intensiv blir smaken.