Salviasmör

Salviasmör


Tallrik med salviasmör som beskrivs i receptet

Den här är en superenkel sås som passar till de flesta pastasorter. Ingredienserna är bara två. Gissa vilka 😉

Nu kommer instruktionerna ihop med pastatillagningen – det går på nolltid!

Salvia ger så mycket glädje i denna superenkla sås! Testa den och berätta om du håller med mig!

Ingredienser (4P)

  • ca 150 g smör (hur mycket beror på hur mycket sås du vill ha – justera efter smak!)
  • En handfull salviablad
  • Salt och peppar efter smak
  • Pasta till 4 portioner

Gör så här

  1. Det här går fort, så du kan börja med att koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Smält smöret i en stekpanna eller en liten kastrull (om du föredrar mindre disk) på medelhög värme.
  3. Tillsätt salviabladen i det smälta smöret och låt dem vara i några minuter för att smaksätta smöret. Tillsätt också några skedar av pastavattnet för att förhindra att smöret bränns.
  4. Salta och peppra efter smak.
  5. Om du använder en stekpanna, koka pastan en minut mindre än anvisningen och lägg sedan över den i stekpannan tillsammans med salviasmöret. Rör om och låt pastan koka i ytterligare en minut så att den absorberar smakerna från såsen. Pastan kommer inte att överkokas i den smälta smöret, så du kan lämna den i lågvärme tills att alla sitter på bordet!
  6. Om du använder en kastrull, sila pastan och blanda med det salviasmöret innan servering.

Tips: Ju längre salviabladen får fräsa i smöret, desto mer intensiv blir smaken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *